first_img Area:  84 m² Area:  84 m² Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/771851/house-in-a-geo-kasa-architects Clipboard Houses Projects photographs:  Ikunori YamamotoPhotographs:  Ikunori YamamotoConstruction Frem:Sakagami Corporation.incFurniture:Studio Anagram.incArchitect In Charge:Shin KasakakeCity:AgeoCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ikunori YamamotoRecommended ProductsLightsVibiaCeiling Lights – BIGLightsLouis PoulsenLamps – AJ CollectionLightsLonghiLamp – AkileleSkylightsJansenRoof Glazing – VISS BasicText description provided by the architects. This building is a residence for a young couple and their father. The site is located in Ageo, Saitama in an area of around 25-year-old houses and scattered fields. I believe that this project was called to give form to a new living arrangement based on a “1.5 household” rather than “two household” home, consisting of the father, who built a house on this land 25 years ago, the wife, who was born here and works in Tokyo, and the husband, who has recently joined the family here.Save this picture!© Ikunori YamamotoIn rebuilding the existing home within a stricter floor area ratio and building to land ratio than before, it was necessary to devise a design that considered how to make use of the maximum allowable building to land ratio and floor area ratio, while also ensuring appropriate space for the family, and appropriate distance from the surroundings. Save this picture!First Floor PlanThe exterior is a 4.55m x 9.10m plane, with a lean-to roof shape. In determining the height,  I chose the building height of 8.00m as it is just the height of the north-facing slant and the largest measurement for sheet metal that could be carried to the site on the 4m-wide surrounding roads. Save this picture!© Ikunori YamamotoAmid the closely situated surrounding buildings, the site plan places an air volume on the southern side to guarantee light throughout the day, as well as the flow of wind, and privacy. Save this picture!Second Floor PlanThe plan is for a “1.5 household” home with the first floor for the father and the second floor for the young married couple; the first floor includes the father’s bedroom, kitchen, and a joint entrance, closet, bathroom, and dressing room, where the dressing room is a shared space that forms a buffer zone with the father’s area. The design tries to keep the functions within the new stricter limitations to a minimum, and gives roles to the spaces in order to enrich the new living arrangement. Save this picture!© Ikunori YamamotoThe second floor is a simple layout, with the young couple’s living room/dining room/kitchen and bedroom, and an open space was realized in the limited plane by securing the largest ceiling height and loft while still staying within the building’s height envelope. In the living room/dining room/kitchen, which has a upper ceiling height of 4.0m, the ventilation opening is placed only 0.9m from the floor as a horizontal window, lowering the room’s center of gravity and making it into a calm space, while also promoting circulation by causing a draft effect due to the large vertical distance from the skylight. Save this picture!Section 2I was reminded through this project that although empty houses are typically considered a problem, it is actually the form of the family that is the issue. I believe the “1.5 household” home living arrangement is one approach to a new residential style.Save this picture!© Ikunori YamamotoProject gallerySee allShow lessURBAN AGENCY Unveils Proposal for Kronberg School of MusicUnbuilt ProjectDETAIL Green Books: Sustainable Construction TechniquesPublications Share CopyAbout this officeKASA ArchitectsOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesAgeoJapanPublished on August 15, 2015Cite: “House Ageo / KASA Architects” 15 Aug 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House Ageo / KASA Architects Architects: KASA Architects Area Area of this architecture project “COPY”center_img CopyHouses•Ageo, Japan House Ageo / KASA ArchitectsSave this projectSaveHouse Ageo / KASA Architects ArchDaily “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/771851/house-in-a-geo-kasa-architects Clipboard Japan Save this picture!© Ikunori Yamamoto+ 21 Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *