first_img Brazil ArchDaily “COPY” 2020 Manufacturers: Cerâmica – Atlas (, Herus Marcenaria, Leticia Bononi, Roya Architects, TecLine Esquadrias Maestro Residence / Guelo Nunes Arquitetura Year:  Project Team:Lucas LautonLandscape:Leticia BononiConsultor:Roya ArchitectsColaborador:Herus MarcenariaCity:São PauloCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fran ParenteRecommended ProductsFaucets / SinksDornbrachtKitchen Sinks – Brushed StainlessWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82DoorsStudcoAccess Panels – AccessDorText description provided by the architects. The need for a major intervention was clear since my first visit to the house. The walls on the ground floor interrupted the communication between the internal spaces and also their connection with the exterior of the house. On the first floor, the distribution was disconnected and fragmented, whit small and low quality spaces. When studying the original division of the house, I realized that the original living room area was too narrow, the entry hall too generous and the kitchen and dining area too big.Save this picture!© Fran ParenteFrom this point on the idea of a complete inversion of the house came to mind: the kitchen occupies today the old living room, the dining room is where the entry hall was and the living room is where the kitchen and dining use to be. To make such transformation possible, metallic beans were set to support the walls on the first floor, aligned with the ones on the ground floor. The beans are intentionally visible to remind us, in a way, of the history of the old house. Save this picture!© Fran ParenteSave this picture!Plan – Ground floorSave this picture!© Fran ParenteAnother strong reason for the layout inversion was to create a beautiful entry garden were the service patio was. The entry, which used to be shy and hidden on the narrow side of the house, is made today by this patio between the main block and the outbuilding. A hollow brick wall was set beside the outbuilding’s access stairs, displaying the passage of time through the change of light and shadows, whilst creating a dynamic and elegant background to the living area, especially at night. The external facades of the house were all peeled, exposing the original brick walls, which were left unrepaired. To organize the new openings, hide the old ones and protect the windows from the rain, 11in deep metallic black boxes were created around the windows and the walls between them were also painted black, creating horizontal elements on the facade.Save this picture!© Fran ParenteAs a counterpoint to the rustic facade, the interior of the house receives simple and pure materials, with no interferences. The floor is its own slab polished and varnished. The white walls and ceiling take out any excessive information, guaranteeing a fluid feel of the space and enhancing the connection with the exterior, framed by the new openings. The raw granite on the kitchen top reinforces the same concept. On the first floor the layout was all reviewed, a new bathroom was created to the hall and the master bathroom got bigger. All the windows are larger and bigger now and the original wooden floor was restored. This Project reflects, from the beginning, trust and synergy between clients and architect and the final result shows exactly that.Save this picture!© Fran ParenteSave this picture!SectionSave this picture!© Fran ParenteProject gallerySee allShow lessCafe OOO / NONE SPACESelected ProjectsQTGC Coffee Shop / ARCHITEKTENSelected Projects Share Photographs:  Fran Parente Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: Guelo Nunes Arquitetura Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/946189/maestro-residence-guelo-nunes-arquitetura Clipboard CopyAbout this officeGuelo Nunes ArquiteturaOfficeFollowProductsWoodSteelBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsPinheirosResidential ArchitectureBrazilPublished on August 25, 2020Cite: “Maestro Residence / Guelo Nunes Arquitetura” [Residência Maestro / Guelo Nunes Arquitetura] 25 Aug 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img CopyHouses, House Interiors•São Paulo, Brazil ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/946189/maestro-residence-guelo-nunes-arquitetura Clipboard Houses Photographs Lead Architect: Guelo Nunes Area:  1937 ft² Year Completion year of this architecture project Maestro Residence / Guelo Nunes ArquiteturaSave this projectSaveMaestro Residence / Guelo Nunes ArquiteturaSave this picture!© Fran Parente+ 42Curated by Matheus Pereira Share “COPY” Projectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *