first_imgPhotographs:  Khoo Guo Jie Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” CopyAbout this officeScott BrownriggOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookSingaporePublished on April 24, 2021Cite: “Strata House / Scott Brownrigg” 24 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Manufacturers: JUNG, Assa Abloy, Grohe, Kawajun, Gessi, Jonite, Mitsubishi ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960503/strata-house-scott-brownrigg Clipboard Year:  Structural Engineering: “COPY” Architects: Scott Brownrigg Area Area of this architecture project Area:  468 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960503/strata-house-scott-brownrigg Clipboardcenter_img Strata House / Scott Brownrigg Save this picture!© Khoo Guo Jie+ 26Curated by Paula Pintos Share Singapore 2020 Projects Strata House / Scott BrownriggSave this projectSaveStrata House / Scott Brownrigg Products used in this ProjectSwitchesJUNGLight Switch – LS 990Design Team:Raymond Hoe, Sherwin Tee, Chu Hyeonseon, Alice Chiu (2018-19), Foo Fansee (2019-20)Country:SingaporeMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Khoo Guo JieText description provided by the architects. Stunning private residence, The Strata House at No. 6 Begonia Terrace in Singapore has completed. Guided by the owners’ aspirations Scott Brownrigg have designed a 468 sq m 3-storey semi-detached home that delivers timeless, contemporary family accommodation suited to its tropical context and to reflect the owner’s desire for spaces with his children at homeSave this picture!© Khoo Guo JieSave this picture!Plan – 1st floorSave this picture!© Khoo Guo JieConstrained by its location on a narrow, corner rectilinear plot, the design concept optimises the site footprint. Accessibility both into the house and around the first-floor living, dining, and guest room spaces was a key consideration. A ramp from the vestibule at ground level allowing entry into the house and connection to the first floor.Save this picture!© Khoo Guo JieRaymond Hoe, Director of the Singapore studio and responsible for the design said: “The design is inspired by a play on horizontal strata that slits and peels in two from a common datum plane. This defines the second storey semi-private spaces that include the family foyer which visually connects to the first storey living areas. Forming a series of pragmatic spaces that are conducive to encouraging family time together.” Save this picture!© Khoo Guo JieThe layering of varying heights creates an internal space that connects the family in a fun way and weaves around the central steel staircase. The staircase is the protagonist, connecting the vertical levels, allowing for cross-ventilation and becoming a feature metallic patterned screen to diffuse the triple volume daylight from the third level roof skylight.Save this picture!© Khoo Guo JieThese interesting internal spaces and their detailing are light in their architectural expression. Created with a palette of materials that include an off-formed concrete texture, timber grain, and an industrial steel matte lustre, which provides a backdrop for the daylight and creates a play of shadows. This palette extends through to the internal furnishings with bespoke furniture and cabinetry. The internal environment blurs the boundaries with the surrounding outdoor landscape, which is accessed via the double-height main living areas.Save this picture!© Khoo Guo JieWith close proximity to its neighbours, and to ensure privacy, a continuous metallic aluminium roof defines its form, with no openings on the front elevation with an optimum amount of glazing to the side.  This is wrapped with an ‘architectural veil’ to complete the contemporary expression.Save this picture!© Khoo Guo JieThis ‘architectural veil’ screens the full height glazed views from the second-floor master and children’s bedrooms, and third-floor ensuite bedroom with a horizontal stratum of aluminium louvres rotated at angles to absorb the heat from the eastern sun to allow thermal conduction; creating air movement into the rooms.Save this picture!© Khoo Guo JieProject gallerySee allShow lessDSA Development / CoA arquitecturaSelected ProjectsSingle Family House with Poolhouse / Studio Ambacht + OostkaaiSelected Projects Share Photographs Houses CopyHouses•Singapore SC Consultants Pte Ltdlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *